خانهاطلاعات بیماری های قلبینارسایی قلبنارسایی قلبی با کاهش کسر تخلیه (EF)

نارسایی قلبی با کاهش کسر تخلیه (EF)

نارسایی قلبی با کاهش کسر تخلیه (EF)
نارسایی قلبی با کاهش کسر تخلیه (EF) چیست؟

این بیماری یک نوع نارسایی قلبی است. نارسایی قلبی زمانی رخ می‌دهد که خون به خوبی پمپ نمی‌شود یا قلب به خوبی از خون پر نمی‌شود. در نتیجه، قلب در کار انتقال خون به سراسر بدن عقب می ماند. این مشکل می‌تواند منجر به علائمی مانند تورم، مشکل در تنفس و احساس خستگی شود.
دو نوع اصلی نارسایی قلبی وجود دارد:
- در نارسایی قلبی با کاهش کسر تخلیه (EF)، عضله قلب ضعیف است. وقتی قلب پمپ می‌کند، قدرت کافی برای پمپاژ خون ندارد. این نوع نارسایی قلبی با عنوان "نارسایی سیستولیک قلب" نیز شناخته می‌شود.
- در نارسایی قلبی با حفظ کسر تخلیه، قلب بسیار سفت است. وقتی قلب خون را پمپ می‌کند، به خوبی شل نمی‌شود تا به طور طبیعی از خون پر شود. این نوع نارسایی قلبی با عنوان "نارسایی قلبی دیاستولیک" نیز شناخته می‌شود.
"کسر تخلیه" (یا "EF") مقدار خونی است که قلب با هر ضربان قلب به بیرون پمپ می‌کند. افراد مبتلا به "نارسایی قلبی با کاهش کسر تخلیه" دارای EF کمتر از حد طبیعی هستند. افراد مبتلا به نوع دیگر نارسایی قلبی، "نارسایی قلبی با کسر تخلیه حفظ شده"، دارای EF طبیعی (یا تقریبا طبیعی) هستند.

نارسایی قلبی با کاهش کسر تخلیه چه علائمی‌ دارد؟

علائم می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
● مشکل در تنفس - در ابتدا، افراد ممکن است فقط با فعالیت در تنفس مشکل داشته باشند. با گذشت زمان، هنگام استراحت یا دراز کشیدن نیز ممکن است دچار مشکل تنفسی شوند.
● تورم در پا، مچ پا، ساق پا یا شکم
● احساس خستگی

آیا آزمایش یا اقدام تشخیصی برای نارسایی قلبی وجود دارد؟

بله. اگر پزشک شما به هر نوع نارسایی قلبی شک کند، در مورد علائم آن از شما سوال می‌پرسد، معاینه می‌کند و برخی از آزمایش‌ها و اقدامات تشخیصی زیر را درخواست می‌دهد:
● گرافی قفسه سینه- این روش می‌تواند مایع در ریه‌ها را نشان دهد. همچنین شکل کلی قلب و عروق خونی بزرگ در قفسه سینه را نشان می‌دهد.
● الکتروکاردیوگرام (همچنین "ECG" نامیده می‌شود) - این تست فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کند.
● پپتید ناتریورتیک مغزی (که BNP نیز نامیده می‌شود) و N-terminal pro-BNP (که NT-proBNP نیز نامیده می‌شود) آزمایش‌های خونی هستند که به شما نشان می‌دهند که آیا نارسایی قلبی وجود دارد یا خیر.
● اکوکاردیوگرافی (که به آن "اکو" نیز می‌گویند) - این روش از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از قلب هنگام تپش استفاده می‌کند.
● تست استرس - در طول این تست، در حالی که روی تردمیل یا دوچرخه ورزش می‌کنید، یا داروهایی دریافت می‌کنید تا قلب شما سریع‌تر پمپ کند، پزشک نوار قلب شما را ثبت می‌کند.
● کاتتریزاسیون قلبی (همچنین "آنژیوگرافی" نامیده می‌شود) - در طول این اقدام تشخیصی، پزشک یک لوله نازک یا کاتتر را در رگ خونی در پا یا بازوی شما قرار می‌دهد. سپس او کاتتر را به سمت قلب شما حرکت می‌دهد. هنگامی که کاتتر در قلب یا رگ‌های خونی شما قرار دارد، اندازه‌گیری‌ها را انجام می‌دهد. همچنین ممکن است پزشک یک ماده رنگی را که در اشعه ایکس نشان داده می‌شود داخل کاتتر تزریق کند. این ماده رنگی می‌تواند نشان دهد که آیا شریان‌های قلب شما تنگ شده یا مسدود شده است.

نارسایی قلبی با کاهش کسر تخلیه چگونه درمان می‌شود؟

درمان معمولاً شامل موارد زیر است:
• مصرف داروها - داروها می‌توانند به کاهش علائم کمک نموده و به شما کمک کنند تا عمر طولانی‌تری داشته باشید. آنها همچنین احتمال مراجعه شما به بیمارستان را کاهش می‌دهند. بسیاری از مردم باید روزانه سه عدد یا بیشتر دارو مصرف کنند. مهم است که هر روز داروهای خود را مصرف کنید، حتی اگر احساس بهبودی دارید. در صورتی که توانایی تهیه داروهای خود را ندارید یا عوارض جانبی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. اغلب راه‌هایی برای کمک به حل این مسائل وجود دارد. داروهای مناسب برای شما بستگی به علائم شما و سایر شرایط پزشکی دارد و می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
• مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)، مسدود کننده گیرنده آنژیوتانسین II (ARB)، یا مهار کننده گیرنده آنژیوتانسین-نپریلیسین (ARNI)- یک مهار کننده ACE، ARB، یا ARNI عروق خونی را گشادتر کرده و فشار خون را کاهش می‌دهد و این، کار را برای قلب شما راحت‌‎تر می‌کند. این داروها همچنین ممکن است از قلب در برابر اثرات هورمونی که در نارسایی قلبی رخ می‌دهد محافظت کنند. اگر نمی‌توانید از مهار کننده ACE استفاده کنید، پزشک ممکن است ARB یا داروی دیگری تجویز کند. ARNI sacubitril-valsartan یک داروی جدید برای نارسایی قلبی است که می‌تواند به جای مهار کننده ACE استفاده شود.
• مسدود کننده بتا- این دارو می‌تواند ضربان قلب را کاهش داده و گاهی فشار خون را کاهش دهد. در نتیجه سبب می‌شود میزان کار قلب کاهش یابد. هنگامی که شروع به مصرف مسدود کننده‌های بتا می‌کنید، در ابتدا ممکن است علائمتان کمی بدتر شوید. اما بعد از اینکه بدن شما به دارو عادت کرد، ممکن است احساس بهتری داشته باشید.
Ivabradine - نوع جدیدی از داروها برای کاهش سرعت ضربان قلب است. اگر ضربان قلب شما هنوز با مسدود کننده بتا کمی سریع باشد یا اگر نتوانید از مسدود کننده بتا استفاده کنید، پزشک ممکن است ایوابرادین را برای شما تجویز کند.
• ادرارآور (قرص آب) - این داروها به بدن کمک می‌کند تا نمک و مایعات اضافی را دفع کنند و در نتیجه مایع اضافی در ریه‌ها یا تورم در پاها یا شکم را کاهش می‌یابد.
• آنتاگونیست گیرنده مینرالوکورتیکوئید – این داروها به بدن کمک می‌کنند تا نمک و مایعات اضافی را دفع کند ولی سبب حفظ پتاسیم بدن نیز می‌شود. این مساله مهم است، زیرا بدن برای عملکرد عادی به پتاسیم نیاز دارد. اما برخی اوقات دیورتیک ها سبب از دست دادن پتاسیم در بدن می‌شوند. آنتاگونیست گیرنده آلدوسترون همچنین ممکن است اثر مضر آلدوسترون بر قلب را مسدود کند.
• نیترات با هیدرالازین - ترکیب نیترات و هیدرالازین برای آرامش و گسترش رگ‌های خونی مفید است. این امر باعث می‌شود قلب بتواند خون را در سراسر بدن پمپ کند. این دو ماده در قرص‌های "ایزوسوربید دینیترات" و "هیدرالازین" وجود دارد.
● دیگوکسین - دیگوکسین به قلب کمک می‌کند تا با نیروی بیشتری پمپاژ کند. این می‌تواند به کاهش برخی از علائم نارسایی قلبی کمک کند.
● درمان بیماری عروق کرونر قلب (در صورت ابتلا به آن) - در بیماری عروق کرونر قلب، عروق خون‌رسان به قلب مسدود می‌شوند. درمان این بیماری شامل داروها، روشی برای رفع انسداد شریان مسدود شده یا جراحی است.
● برخی دیگر از درمان‌های نارسایی قلبی با کاهش کسر تخلیه شامل موارد زیر است:
● وسیله‌ای برای کمک به قلب برای پمپاژ با نیروی بیشتر یا ضربان قلب با ریتم مناسب
● پمپ متصل به قلب برای افزایش جریان خون در بدن و کاهش کار قلب که باید انجام دهد
● جراحی پیوند قلب - این جراحی برای جایگزینی قلب با قلب سالم است. این روش تنها زمانی انجام می‌شود که سایر روش‌های درمانی موثر نباشند.

برای محافظت از قلبم چه کار دیگری می‌توانم انجام دهم؟

برای کمک به احساس بهتر و کاهش شانس نیاز به مراجعه به بیمارستان، می‌توانید موارد زیر را انجام دهید:
● در صورت سرگیجه یا ضعف یا کاهش ناگهانی یا افزایش وزن با پزشک خود تماس بگیرید.
● هر روز صبح بعد از ادرار کردن خود و قبل از صبحانه خود را وزن کنید. سعی کنید هر بار تقریباً به یک اندازه لباس بپوشید.
● برنامه عملی که پزشک به شما می‌دهد را دنبال کنید. برنامه عملی لیستی از دستورالعمل‌هاست که به شما می‌گوید در صورت تغییر علائم شما باید چه کار کنید. برای استفاده از یک برنامه عملی، علائم خود را از نزدیک مشاهده کنید و هر روز خود را وزن کنید. اگر احساس خوبی ندارید یا اگر به طور ناگهانی وزن خود را کاهش یا افزایش می‌دهید، به برنامه عمل خود را مراجعه نمایید تا ببینید چه کاری باید انجام دهید.
● در صورت داشتن درد قفسه سینه یا علائم دیگر سکته قلبی (با اورژانس ) تماس بگیرید
● اگر اضافه وزن دارید، وزن خود را کاهش دهید.
● سیگار را ترک کنید.
● میزان مصرف الکل را محدود کنید.

این مطلب برایتان مفید بود؟

نفر این مطلب را 3 پسندیده اند

مقالات مرتبط

جراحی بای‌پس عروق کرونر یا CABG

جراحی بای‌پس عروق کرونر یا CABG

بیماری عروق کرونر

بیماری عروق کرونر

سکته یا حمله قلبی

سکته یا حمله قلبی

نارسایی قلبی

نارسایی قلبی

نقص دیواره بین دهلیزی یا ASD

نقص دیواره بین دهلیزی یا ASD