تامپوناد -tamponade

تامپوناد قلبی وضعیتی است که در آن مایع اضافی در اطراف قلب جمع شده و روی آن فشار میآورد. فشار در کیسه ای به نام "پریکارد" که در اطراف قلب قرار دارد ایجاد میشود. فشار میتواند خفیف یا شدید باشد. تامپوناد قلبی ممکن است پس از حمله قلبی یا جراحی قلب یا ریه اتفاق بیفتد. همچنین میتواند مربوط به عفونت، سرطان گسترش یافته یا آسیب به قفسه سینه باشد.
تامپوناد قلبی در بازگشت خون به قلب اختلال ایجاد میکند. اگر قلب به اندازه کافی خون دریافت نکند، نمیتواند دوباره به همان اندازه آن را به بدن پمپ کند. اگر قلب به درستی پمپاژ نکند، میتواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند. تامپوناد قلبی که به طور ناگهانی اتفاق میافتد، مانند تصادف، میتواند بسیار خطرناک باشد و حتی میتواند باعث مرگ شود.
k)1r2wf2gufj7bhj(rxpne.jpg)
بسته به اینکه تامپوناد قلبی ناگهانی یا آهسته اتفاق بیفتد، علائم متفاوت است.
اگر تامپوناد قلبی به طور ناگهانی رخ دهد، علائم میتواند شامل موارد زیر باشد:
● درد قفسه سینه
● تنگی نفس، تنفس سریع یا هر دو
اگر تامپوناد قلبی به آرامیاتفاق بیفتد، علائم میتواند شامل موارد زیر باشد:
●خستگی
● تنگی نفس
● درد یا ناراحتی قفسه سینه، مانند احساس سنگینی یا پر شدن قفسه سینه
●غش، یا احساس ضعف
● ورم در ساق پا
بله. پزشک اغلب بر اساس علائم میتواند تشخیص دهد که آیا تامپوناد قلبی دارید یا خیر. اما برای تشخیص قطعی، احتمالاً اقدامات زیر را انجام خواهد داد:
● الکتروکاردیوگرافی (ECG) – این تست، فعالیت الکتریکی قلب را ثبت میکند و میتواند ضربان قلب غیرطبیعی را نشان دهد. اکثر افراد مبتلا به تامپوناد قلبی ضربان قلب سریع دارند.
● گرافی قفسه سینه – عکس قفسه سینه میتواند نشان دهد که آیا قلب بزرگتر به نظر میرسد یا نه. اگر تامپوناد قلبی به آرامیاتفاق بیفتد، میتواند اینگونه شود.
● اکوکاردیوگرافی - این روش از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از قلب شما در هنگام تپش استفاده میکند و قسمتهای مختلف قلب و میزان عملکرد آن را نشان میدهد. اگر مایعی در اطراف قلب دارید، این تست میتواند به پزشک نشان دهد که آیا این مایع میتواند باعث تامپوناد قلبی شود.
6urpunw.jpg)
تامپوناد قلبی معمولاً با تخلیه مایع اضافی از کیسه اطراف قلب درمان میشود. این کار فشار روی قلب را کاهش میدهد و به آن اجازه میدهد کار پمپاژ را بهتر انجام دهد.
برای تخلیه مایع، پزشکان میتوانند از یک سوزن و لوله نازک استفاده کنند یا عمل جراحی انجام دهند. اگر تامپوناد قلبی به طور ناگهانی اتفاق بیفتد، پزشک ممکن است بلافاصله عمل جراحی را انجام دهد.
پس از اینکه پزشک مایع را تخلیه کرد، معمولاً یک اکوکاردیوگرافی دیگر انجام میدهد. این آزمایش نشان میدهد که آیا مایع کافی تخلیه شده است یا خیر. همچنین میتواند نشان دهد که آیا مایع برمیگردد یا خیر.
در برخی از افراد مبتلا به تامپوناد خفیف قلبی بلافاصله مایع را تخلیه نمیکنند. در این افراد، این مایع باعث مشکلات قلبی یا جریان خون نمیشود یا مایع اضافی فقط باعث تغییرات خفیف در نحوه عملکرد قلب میشود. در این موارد، پزشکان معاینات و آزمایشات منظمی را برای بررسی میزان عملکرد قلب انجام میدهند. اگر شرایط دیگری باعث ایجاد مایع اضافی شود، پزشک آن وضعیت را درمان میکند.
این مطلب برایتان مفید بود؟
نفر این مطلب را 0 پسندیده اند