فورامن اوال یا سوراخ بیضی باز - PFO
tur71slbnw7ww8i6k(2tzu2j.jpg)
فورامن اوال یا سوراخ بیضی باز یک سوراخ کوچک در داخل قلب است. دهانه بین دو حفره فوقانی قلب به نامهای دهلیز راست و دهلیز چپ سوراخ بیضی یا فورامن اوال نامیده میشوند که بعد از تولد بسته میشود ولی در بعضی شرایط باز میماند. یک فورامن اوال باز اجازه میدهد تا خون بین این حفرهها جریان یابد.
قبل از تولد هنگامی که نوزاد در رحم مادرش در حال رشد است، شکاف بین دهلیز راست و دهلیز چپ طبیعی است. این شکاف باعث میشود خون به روش صحیح از قلب عبور کند. (نحوه عبور خون در قلب قبل از تولد با نحوه عبور خون از قلب پس از تولد متفاوت است.)
پس از تولد، دیگر نیازی به سوراخ بین دهلیز راست و دهلیز چپ وجود ندارد. در بیشتر نوزادان، این سوراخ به زودی پس از تولد به خودی خود بسته میشود. اما در برخی از نوزادان بسته نمیشود.
هنگامیکه دهانه بین دهلیز راست و دهلیز چپ پس از تولد بسته نمیشود، پزشکان آن را فورامن اوال باز یا به اختصار "PFO" می نامند. PFO بسیار رایج است. تقریباً از هر 4 نفر 1 نفر PFO دارد. پزشکان نمیدانند چه چیزی باعث PFO میشود.

اکثر افراد مبتلا به PFO هیچ گونه علائم یا مشکلی ندارند. برخی از افراد ممکن است وقتی به دلیل دیگری اکو انجام میدهند، متوجه شوند که به آن مبتلا هستند.
در برخی موارد، PFO میتواند منجر به مشکل شود. اگرچه غیرمعمول است، اما برخی از PFO ها میتوانند منجر به سکته مغزی شوند. سکته مغزی سبب میشود قسمتی از مغز به دلیل مشکل در جریان خون آسیب ببیند. این بیماری میتواند مشکلاتی را در صحبت کردن، تفکر یا حرکت دست ها یا پاها ایجاد کند.
PFO میتواند به سکته مغزی منجر شود به این صورت که لخته خون میتواند در رگ پا ایجاد شود و از طریق خون به قلب منتقل شود. سپس وارد دهلیز راست شود. اگر فردی PFO داشته باشد، لخته خون میتواند به دهلیز چپ سرازیر شود و از آنجا به بطن چپ و سپس به بدن یا مغز منتقل شود. لخته خونی که به مغز میرود میتواند باعث سکته مغزی شود.
بله. روشی که اغلب برای بررسی وجود PFO انجام میشود، اکوکاردیوگرافی (که به آن "اکو" نیز میگویند) است. در این آزمایش از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از قلب هنگام ضربان استفاده میشود.
پزشک شما به احتمال زیاد تستی به نام "تست حباب" را به وسیله اکو انجام میدهد. او مقداری سرم را (که حباب دارد) از طریق یک لوله نازک به نام آنژیوکت بصورت "IV" (داخل وریدی) وارد رگ شما میکند. سپس پزشک برای مشاهده نحوه عبور حبابها در قلب شما اکو انجام میدهد.
اگر فردی سکته مغزی داشته باشند و پزشک نتواند علت سکته را پیدا کند، ممکن است این روش تشخیصی را برای بررسی PFO انجام دهد.
9umorf7p4nejul9.jpg)
درمان بستگی به این دارد که آیا PFO شما علائم ایجاد میکند یا خیر.
● اگر PFO شما هیچ علائمی ندارد، نیازی به درمان ندارد.
اگر سکته مغزی داشتهاید و این احتمال وجود داشته باشد که ناشی از PFO باشد، پزشک در مورد درمانهای احتمالی با شما صحبت میکند. این درمانها ممکن است شامل موارد زیر بشود:
● داروها، از جمله آسپرین یا داروهای جلوگیری از لخته شدن خون
● یک روش یا جراحی برای بستن PFO
همچنین پزشک ممکن است کارهایی را که میتوانید خودتان انجام دهید تا از لخته شدن خون در پاها جلوگیری کنید، توصیه کند. برای جلوگیری از لخته شدن خون در پاها، میتوانید:
● از نشستن یا ایستادن در یک وضعیت ثابت به مدت طولانی خودداری کنید
● هر 1 تا 2 ساعت برخیزید و قدم بزنید، از جمله زمانی که با ماشین، قطار یا هواپیما سفرهای طولانی انجام میدهید
● موقع نشستن وضعیت خود را تغییر دهید و پاهایتان را حرکت دهید
● سیگار نکشید
این مطلب برایتان مفید بود؟
نفر این مطلب را 2 پسندیده اند
مقالات مرتبط
