خانهاطلاعات بیماری های قلبیبیماری های عروق ریویفشار خون ریوی یا PH

فشار خون ریوی یا PH

فشار خون ریوی یا PH
فشار خون ریوی چیست؟

فشار خون ریوی وضعیتی است که باعث فشار خون بالا در رگ‌های خونی می‌شود که خون را به ریه‌ها می برند. وقتی این اتفاق می‌افتد، قلب باید با فشار بیشتری کار کند. این امر سبب می‌شود بیماران مبتلا دچار مشکل تنفسی و احساس خستگی شدید شوند.

علائم فشار خون ریوی چیست؟

علائم اولیه عبارتند از:
● مشکل تنفس هنگام حرکت در اطراف
● احساس خستگی بسیار زیاد
با گذشت زمان، ممکن است علائم دیگری از جمله ایم موارد ایجاد شوند:
● ورم پاها و پاها
● درد قفسه سینه
●غش کردن
●عدم احساس گرسنگی
● شکم درد
علائم نادر عبارتند از:
● احساس خستگی بسیار زیاد
● سرفه
● خلط خونی

آیا نیازی به انجام اقدامات تشخیصی وجود دارد؟

بله. بسته به علائم و سایر مشکلات سلامتی که ممکن است داشته باشید برخی اقدامات تشخیصی لازم می‌شود. ممکن است ابتدا اکوکاردیوگرافی انجام شود - روشی که از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر قلب شما استفاده می‌کند.
همچنین ممکن است برای یافتن علت فشار خون ریوی شما به اقدامات دیگری نیاز داشته باشید، شامل:
● تست های تصویربرداری، مانند گرافی قفسه سینه یا سی تی اسکن – تست‍‌های تصویربرداری تصاویری از داخل بدن ایجاد می‌کنند.
● نوار قلب - این تست فعالیت الکتریکی قلب شما را ثبت می‌کند
● آزمایش خون
● تست‌هایی برای بررسی میزان عملکرد ریه‌های شما
● تست خواب – این تست، تنفس، سطح اکسیژن و سایر عملکردهای بدن شما را در طول شب و هنگام خواب بررسی می‌کند. گاهی اوقات می‌توان این آزمایشات را در خانه انجام داد، اما اغلب در آزمایشگاه خواب انجام می‌شود.
در نهایت، پزشک ممکن است تستی به نام «کاتتریزاسیون شریان ریوی» انجام دهد. این تست فشار شریان‌های ریوی را اندازه‌گیری می‌کند. پزشک یک لوله نازک و قابل انعطاف (به نام "کاتتر") را در یک رگ خونی در ناحیه کشاله ران، گردن یا شانه شما قرار می‌دهد. سپس او کاتتر را به داخل رگ‌های خونی قلب شما حرکت می دهد.

فشار خون ریوی چگونه درمان می‌شود؟

درمان شامل تعدادی از داروهای مختلف می‌شود. برخی از داروها علائم فشار خون ریوی را درمان می‌کنند. برخی دیگر خود فشار خون ریوی را درمان می‌کنند.
درمان علائم فشار خون ریوی عبارتند از:
● دیورتیک ها مانند فوروزماید (نام تجاری: Lasix) - این داروها به کنترل تورم در پاها و پاها کمک می‌کنند.
● وارفارین - این دارو، "رقیق کننده خون" یا "ضد انعقاد" است و به جلوگیری از لخته شدن خون در ریه‌ها کمک می‌کند. در کودکان ممکن است به جای آن از آسپرین استفاده شود. اما همه به وارفارین نیاز ندارند.
● اکسیژن – ممکن است پزشک از شما بخواهد از اکسیژن استفاده کنید، که در یک سیلندر فلزی یا پلاستیکی قرار دارد و می‌توانید آن را با خود حمل کنید. اکسیژن از طریق یک لوله به دو لوله پلاستیکی که در سوراخ های بینی خود قرار می دهید جریان می یابد.
● ورزش - برخی از افراد مبتلا به فشار خون ریوی بیش از حد خسته هستند که نمی‌توانند بسیار فعال باشند. اما اگر می‌توانید فعالیتی انجام دهید، پیاده‌روی یا سایر ورزش های سبک می‌تواند مفید باشد. قبل از شروع ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
همچنین داروهایی وجود دارند که فشار خون ریوی را درمان می‌کنند. این داروها ممکن است به صورت قرص باشند، یا ممکن است از طریق "IV" (آنژیوکت) یا به صورت تزریق زیر پوستی تجویز شوند.
افرادی که علائم بسیار جدی دارند ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. یکی از گزینه‌ها، نوع خاصی از جراحی قلب برای ایجاد سوراخ در قلب برای کاهش حجم کار است. دیگری پیوند ریه یا پیوند قلب و ریه است. پیوند نوعی جراحی است که در آن پزشک عضو بیمار را با عضوی سالم جایگزین می‌کند.

زندگی فرد مبتلا چگونه خواهد بود؟

فشار خون ریوی یک بیماری جدی است. برخی از موارد قابل درمان نیستند. حتی برای مواردی که قابل درمان هستند، درمان دائمی وجود ندارد. برای بزرگسالان، این بیماری با گذشت زمان بدتر می‌شود و احتمالاً انجام کارهای روزمره مانند حمام کردن و لباس پوشیدن را برای بیمار سخت می‌کند. برای کودکان، بیماری ممکن است با گذشت زمان بهبود یابد یا ممکن است در طول زمان بدتر شود. با پزشک خود صحبت کنید تا دریابید که در مورد نوع فشار خون ریوی خود چه انتظاری دارید.
با داروها و اکسیژن ممکن است احساس بهتری داشته باشید و عمر طولانی‌تری داشته باشید. برای بررسی اینکه آیا نیاز به تغییر دوز داروهای مصرفی دارید یا خیر، باید اغلب به پزشک خود مراجعه کنید.

این مطلب برایتان مفید بود؟

نفر این مطلب را 0 پسندیده اند

مقالات مرتبط

درد قفسه سینه

درد قفسه سینه