تاکیکاردی فوق بطنی - SVT

تاکیکاردی فوق بطنی، که "SVT" نیز نامیده میشود، ضربان قلب سریعتر از حالت طبیعی است. معمولاً بدون هشدار شروع و ناگهان متوقف میشود. SVT همچنین "تاکیکاردی فوق بطنی پاروکسیسمال" یا PSVT نامیده میشود. (Paroxysmal به معنی حمله ناگهانی است.)
SVT به دلیل مشکل در سیستم الکتریکی قلب اتفاق میافتد. تحریک الکتریکی قلب از حفرههای فوقانی قلب شروع میشود که "دهلیز" نامیده میشود. ضربان سریع قلب میتواند از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد، اما معمولاً بین 10 تا 15 دقیقه طول میکشد. اغلب هنگام استراحت اتفاق میافتد. اما در برخی افراد، ورزش باعث تحریک آن میشود.
3 نوع اصلی SVT نامیده میشوند:
-تاکیکاردی مجدد گره دهلیزی - بطنی (AVNRT)
-تاکیکاردی بازگشتی دهلیزی - بطنی (AVRT)
-تاکیکاردی دهلیزی
.jpg)
ممکن است علائم نداشته باشید. اما ممکن است احساس کنید که قلب شما خیلی سریع میتپد، تند میزند یا به نظر میرسد که ضربان جا میاندازد. به این نوع تغییرات ضربان قلب "تپش قلب" میگویند.
همچنین ممکن است این موارد را احساس کنید:
● سبکی سر
● سرگیجه
● خستگی شدید
اگر شما بیماری عروق کرونر قلب نیز دارید، ممکن است دچار علائم زیر بشوید:
● در تنفس مشکل پیدا کنید
● احساس گرفتگی در قفسه سینه خود کنید
اگر در تنفس مشکل دارید یا درد قفسه سینه بیش از چند دقیقه طول میکشد، با اورژانس تماس بگیرید .
اگر این مشکلات را ندارید، اما اغلب احساس میکنید ضربان قلب شما سریع یا نامنظم است، با پزشک خود صحبت کنید.
بله. پزشک یا پرستار شما تستی به نام الکتروکاردیوگرافی، که به آن ECG نیز گفته میشود، انجام میدهد. این آزمایش فعالیت الکتریکی قلب شما را ثبت میکند.
سایر اقدامات تشخیصی احتمالی عبارتند از:
● هولتر مانیتور – این روش با یک دستگاه کوچک قابل حمل انجام میشود و تمام فعالیتهای الکتریکی قلب را در طول 1 یا 2 روز ثبت میکند.
● لوپ مانیتور یا مانیتور هنگام رویداد - این مانیتورها شبیه هولتر مانیتورهستند اما کوچکترند، این دستگاهها همیشه ضبط نمیکنند. در عوض، هنگامی که علائم را احساس میکنید، ثبت توسط مانیتور را شروع میکنید. به احتمال زیاد پزشک از شما میخواهد تا حدود یک ماه هر روز از این نوع مانیتور استفاده کنید.

درمان بستگی به علت تاکیکاردی دارد. وقتی ضربان قلب شما بسیار سریع است، پزشک ممکن است راههایی برای کاهش سرعت آن پیشنهاد کند. ممکن است به شما بگوید که سرفه کنید یا زور بزنید. انجام این کارها میتواند بر عصبی که به کنترل ضربان قلب شما کمک میکند، تأثیر بگذارد.
سایر درمانها میتواند شامل موارد زیر باشد:
● داروهایی برای کنترل سرعت یا ریتم ضربان قلب شما
● درمانی به نام "کاردیوورژن" که شامل اعمال جریان الکتریکی ملایم به قلب برای تنظیم ریتم آن میشود
● درمانهایی به نام "ابلیشن" – در این روشها از از گرما (به نام "رادیوفرکانس") یا سرما (به نام "کرایوابلیشن") برای از بین بردن قسمت کوچکی از قلب که سیگنالهای الکتریکی غیرطبیعی را ارسال میکند، استفاده میکنند.
این مطلب برایتان مفید بود؟
نفر این مطلب را 3 پسندیده اند
مقالات مرتبط
